null

VÅRA AKTIVITETER

RIDHUSET

Ridhuset blev klart i november 2013. Det är byggt med limträstomme och har isolerat tak. Ridbanan mäter 60x20 och har fibersand som underlag. Högtalaranläggning finns att använda om du vill ha clinic eller träna kür.  Vill du rida hos oss kan du välja att betala per gång du är här eller lösa terminskort. Står du uppstallad hos oss har du fri tillgång till ridhuset. Läs mer under Ridhus.

LENA PRÄSTGÅRD - HISTORIA

Lena Prästgård har gamla anor. Lena kyrka byggdes under den senare delen av 1300-talet och det är högst troligt att själva gården anlades samtidigt som en tjänstebostad till församlingens präst. Kyrkan och gården ligger på en ås med milsvid utsikt åt väster och söder. Lena betyder på gammalsvenska höjd. Lena Prästgård var prästboställe fram till 1917. Efter det verkade gården som boställe till prästgårdsarrendatorn fram till år 2005. Gården såldes då till Uppsala Akademiförvaltning som i sin tur genomförde en styckning av fastigheten. Mangårdsbyggnaden, ekonomibyggnaderna samt 8ha såldes medan huvuddelen av jordbruksmarken behölls av Uppsala Akademiförvaltning och arrenderades ut. Lyckliga köpare var vi, och därmed de första privata ägarna av denna gård. Vår målsättning var att ändra gårdens inriktning till en hästgård med ridhus. En anläggning där häst och ryttare ska trivas och ha möjlighet och förutsättningar att utvecklas. Nu har vår dröm blivit verklighet och därmed lever denna gamla vackra gård vidare in i en ny epok i hästens tecken.

LEDIG BOXPLATS
Vi har två lediga boxplatser hos oss. Mycket information finner du här på hemsidan men om du har fler frågor eller vill komma och titta på vår anläggning så hör av dig.

KÜR
Vill du träna på din kür finns det möjlighet att hyra ridhuset per timme inkl vår ljudanläggning. 400kr i timmen kostar det och då är du ensam i ridhuset. Medhjälpare är bra att ha med för att få styrning på musiken. Ta kontakt med  PGEgY2xhc3MgPSAibF9tYWlsIGxfbmV3X3dpbmRvdyIgaHJlZj0ibWFpbHRvOmNpbmFAbGVuYXByYXN0Z2FyZC5zZSIgdGFyZ2V0PV9ibGFuaz5jaW5hQGxlbmFwcmFzdGdhcmQuc2U8L2E+ för att boka tid.

HÄSTFOTOGRAFERING

Om du är intresserad av att få din häst fotograferad på vår gård eller hos dig i din miljö, kontakta Cina PGEgY2xhc3MgPSAibF9tYWlsIGxfbmV3X3dpbmRvdyIgaHJlZj0ibWFpbHRvOmNpbmFAbGVuYXByYXN0Z2FyZC5zZSIgdGFyZ2V0PV9ibGFuaz5jaW5hQGxlbmFwcmFzdGdhcmQuc2U8L2E+. Jag fotograferar hästar både i utomhusmiljö eller i ridhus. Porträtt eller när du rider. Välkommen att boka tid. För fler bildexempel kan du klicka in på min fotografhemsida www.cinafotograf.se.