VÅRT RIDHUS

Vårt ridhus blev klart i november 2013. Det är byggt i limträ och mäter 66x22m med en fullstor ridbana på 60x20m. Vi har lagt fibersand som underlag. Ridhustaket är isolerat vilket gör att akustiken blir bra och att tex regn inte alls stör så mycket. På sommaren är ridhuset svalt, på vintern blir det inte så kallt lika fort som om taket inte är isolerat. Insidan på taket är vitt och tillsammans med ledbelysning ger det en ljus och klar belysning. Ridhuset har kortsidesläktare med plats för 50 sittande. Extra lampa på parkeringen tänder du på magasinets gavel. Den är på timer så du behöver inte släcka. Du kan rida hos oss och betala per gång (140kr till swish 123 417 0551) eller lösa terminskort 1/1-31/6 samt 1/7-31/12 för 3600kr/termin. Under våren 2023 provar vi att erbjuda ridhuskort per månad. Det kostar 1000kr (inkl moms) och gäller då en ryttare med en häst. Vill du komma enstaka gånger behöver du meddela först att du kommer och få ok. Med terminskort har du frihet att komma när du vill. Håll koll på almanackan bara så att din ridning inte krockar med bokade tider. Terminskorten är personliga och knutna till ryttare. Har du tex en medryttare så behöver den personen också ha ett kort. Har du fler än en häst kan du rida båda hästarna på samma kort (gäller endast terminskort). All ridning sker på egen risk.  För utförligare prislista klicka här. När det står HB i kalendern innebär det att ridhuset är helbokat för kurs just då och du kan tyvärr inte rida såvida du inte är anmäld till träningen. Står inte detta i kalendern är du välkommen att dela ridhuset med oss andra som rider här. Vill du boka tid med egen tränare eller andra större aktiviteter vill jag att du kontaktar mig, Cina PGEgY2xhc3MgPSAibF9tYWlsIGxfbmV3X3dpbmRvdyIgaHJlZj0ibWFpbHRvOmNpbmFAbGVuYXByYXN0Z2FyZC5zZSIgdGFyZ2V0PV9ibGFuaz5jaW5hQGxlbmFwcmFzdGdhcmQuc2U8L2E+ för att höra att det är ok och att jag kan skriva in det i kalendern. Med tanke på ökad smittrisk när hästar från olika stall träffas ber vi dig att eventuella täcken till din häst förvaras i en kasse som du kan ta med in i ridhuset. Lägg alltså inga täcken på sargen. När du har ridit är det jätteviktigt att du mockar efter din häst. Det är för att underlaget ska hålla så länge som möjligt utan organiskt avfall. Mockningsutrustning finns vid ingången till ridhuset. Mocka också efter din häst på parkeringen. Tack för att du hjälper oss att hålla anläggningen fin!


SJÄLVSTÄNDIG HOPPNING

Vi har fri hoppning/självständig hoppning en gång i veckan på lördagar mellan 12-14. Du kan då komma med din häst och hoppa tillsammans med andra ryttare. Meddela PGEgY2xhc3MgPSAibF9tYWlsIGxfbmV3X3dpbmRvdyIgaHJlZj0ibWFpbHRvOmNpbmFAbGVuYXByYXN0Z2FyZC5zZSIgdGFyZ2V0PV9ibGFuaz5jaW5hQGxlbmFwcmFzdGdhcmQuc2U8L2E+ eller 0708-25 28 28 om du avser att komma, senast dagen innan.  Kostnad är 140kr/ekipage (Swish 123 417 0551) eller så rider du på ditt terminskort. Om du avbokar din hopptid senare än 24 timmar innan så behöver du betala ridhusavgiften trots att du inte kommer. Det är för vi inte kan hålla ridhuset oanvänt då många vill nyttja det.

PARKERINGEN

Vår parkeringen är inte så stor så det krävs lite extra av dig som besöker oss. För att flera ska få plats ber vi dig att köra fram bil och hästsläp med fronten på bilen mot hagen (norr). Lasta sedan ur hästen och stäng bakluckan. När du åker från oss så backar du några meter och kommer därmed ut på ett lätt sätt. Vi vill inte ha parkerade släp framför ridhusingången. Den platsen är till för våra inackorderingar när de lastar sina hästar. Är det helt fullt på parkeringen kan du ställa dig vid gruspaddocken men blockera inte grinden. Extra belysning på parkeringen tänder du på magasinets gavel. Den är på timer och släcker sig själv. Mocka efter din häst om det hamnar på parkeringen. Tack för hjälpen! Ingång till Ridhuset är mitt emot stallet, på innergården.

RIDHUSREGLER

• Ridning sker på eget ansvar och naturligtvis med hjälm!
• Ta med en kasse att lägga ev täcken i. Häng inte hästtäcken över sargen pga smittrisk.
• Knacka först och vänta på svar innan du går in i manegen.
• Uppträd alltid lågmält och stillsamt i ridhuset samt på läktaren.
• Det är ej tillåtet med mobilsamtal till häst pga säkerheten.
• Var alltid hänsynsfull och uppmärksam på övriga ekipage i ridhuset.
• Blockera inte spåret vid av-/påklädning av häst/ryttare.
• All skritt sker innanför spåret med god marginal.
• Den som skrittar ska alltid lämna företräde för ryttare som genomför övningar i trav eller galopp.
• Högerregeln gäller men om man rider på volterna ska man rida innanför spåret så att övriga som rider kan använda hela ridhuset.
• Titta upp och håll ögonkontakt med övriga ryttare för att undvika missförstånd.
• Rid i möjligaste mån de klassiska ridvägarna.
• Vänd aldrig ut tvärt framför en häst.
• Longering/tömkörning är endast tillåtet om max tre hästar vistas i ridhuset. Tömkörning är INTE  tillåtet under pågående lektion.
• Ta i möjligaste mån extra hänsyn till den/de ryttare som rider lektion.
• Hundar ska hållas kopplade på gården och i ridhuset.
VIKTIGT! Mocka efter din häst (och hund) efter avslutat ridpass. Gäller även på parkeringen.


Välkommen till oss med din häst!